EU:n tietosuoja-asetus

Blok on sitoutunut noudattamaan hyviä tietoturvakäytäntöjä ja paikallisia lakeja. Tältä sivulta löydät tietoa oikeuksistasi.


Uuden tietosuoja-asetuksen mukaan henkilötietojen käsittelyn on perustuttuva joko asiakkaan suostumukselle, lainsäätämälle velvollisuudelle tai palvelun toimintaan perustuvalle tarpeelle. Palvelussamme kerätyt tiedot perustuvat kaikkiin kolmeen kategoriaan. Välitystyötä hoidetaan aina asiakkaan suostumuksella ja toimeksiannolla. Kiinteistönvälitysliikkeiden toimintaa sekä tietojensäilyttämistä säätelevät lait, joita valvovat paikalliset toimijat.


Osana tietosuojauudistusta on myös vaatimus selvittää henkilötiedon käsittelyn kohteille kuinka tietoa säilytetään ja käsitellään sekä toteuttaa käyttäjille tietyt perusoikeudet tarkastaa, siirtää, korjata tietoja tai rajoittaa tiedon prosessointia. Alempana löydät meidän toteutuksemme oikeuksista.


Lisätietoa oikeuksistasi löydät myös paikalliselta tietosuojavaltuutetultasi.


Rekisteröidyn oikeudet

  • Oikeus läpinäkyvään tietoon käsittelystä Näytä ehdot

    Jos teit tunnuksen palveluumme, kirjautumisen jälkeen sait nähtäväksesi ja hyväksyttäväksesi tavamme kerätä tai käsitellä sinuun liittyviä henkilötietoja. Tämä sivu on osana oikeuksiasi saada läpinäkyvää tietoa tavastamme kerätä tietoa käyttäjiltämme. Löydät ehdot uudestaan "Näytä ehdot" linkistä ja voit tarvittaessa myös perua ehtoja. Kaikkia tiedonkäsittelyä ei voi kuitenkaan laittaa pois päältä palvelun tarjoamisen vuoksi.


    Jatkossa mikäli lisäämme esimerkiksi analytiikkapalveluita tai muuta henkilötietoihin liittyvää käsittelyä, palvelu pyytää sinua automaattisesti seuraavalla sisäänkirjautumiskerralla tarkastamaan ja hyväksymään ehdot.

  • Oikeus saada pääsy tietoihin Pyydä pääsyä

    Voit pyytää pääsyä tietoihisi linkistä "Pyydä pääsyä". Pyynnön jälkeen saatamme olla yhteydessä teihin kysyäksemme lisätietoja.


    Yksinkertaisesti määriteltynä henkilötietoja ovat tiedot joista henkilö voidaan tunnistaa esimerkiksi nimi, kotiosoite, valokuva, sähköposti tai IP-osoite.

  • Oikeus tietojen oikaisemiseen Tee oikaisuvaatimus

    EU:n tietosuoja-asetus takaa rekisteröidylle tietyin poikkeuksin oikeuden tietojen oikaisemiseen. Oikaisemme mahdollisuuksien mukaan rekisterissämme olevia tietoja, mutta varauksin sillä meillä voi olla paikallisen lainsäädännön mukaisia velvotteita säilyttää tietoja.


    Olemme myös pyrkineet rakentamaan tietojen oikaisemisen sisään itse palveluun ja on hyvä muistaa että asiakas on itse lähtökohtaisesti vastuussa palveluun syötettyjen tietojen oikeellisuudesta.

  • Oikeus tulla unohdetuksi Tee poistopyyntö

    EU:n tietosuoja-asetus takaa rekisteröidylle tietyin poikkeuksin oikeuden tulla unohdetuksi. Huomaathan kuitenkin että paikalliset lait rajoittavat tietojen poistoa ja esimerkiksi Suomen kiinteistönvälityslain mukaan meillä on vaatimus säilyttää toimeksiantoon liittyviä tietoja vähintään 5 vuoden ajan toimeksiannon päättymisestä (2000/1075 § 10). Tämä tarkoittaa ettemme voi suorittaa pyyntöä suurimmassa osissa tapauksista.

  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen Rajoita käsittelyä

    EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan rekisteröidyllä on oikeus henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen. Tarjoamme tämän vaihtoehdon, mutta käytännössä se johtaa tilin poistamiseen käytöstä ja mahdollisen toimeksiantojen keskeyttämiseen. Jo sovittuja kauppoja, lähetettyjä tai hyväksyttyjä tarjouksia ei voi kuitenkaan peruuttaa käsittelyn rajoittamisella.

  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen Pyydä tietojen siirtämistä

    EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan rekisteröidyllä on oikeus siirtää rekisterinpitäjälle toimittamansa häntä koskevat henkilötiedot rekisterinpitäjältä toiselle sen rekisterinpitäjän estämättä, jolle tiedot on toimitettu. Voimme toimittaa tiedot suoraan toiselle rekisterinpitäjälle pyynnöstä. Tiedot vastaavat sinullekin luovutettuja tietoja.